1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Margarita Mutelica premiată la concursul internațional de discursuri în limba japoneză!

La Moscova a avut loc a 25-a ediție a concursului internațional de discursuri în limba japoneză. Concursul destinat studenților a  întrunit participanți din 21 de țări și regiuni printre care se numără Armenia, Azerbaidjan, Kirghizia,  Belarus, Uzbekistan, Ucraina,  Rusia și Moldova.

Organizatorii concursului au fost ambasada Japoniei în Federația Rusă, Fondul Japonez ”JapanFoundation”, Asociația Profesorilor de Limbă Japoneză din țările CSI, în colaborare cu Centrul ruso-japonez de schimb de tineri.

Participanții au avut libertatea să aleagă orice temă pentru discursul pe care îl vor rosti, în afară de temele cu caracter politic și religios. Discursul nu trebuia să depășească 5 minute.

Printre principalele criterii de evaluare ale participanților au fost: abilitățile în limba japoneză (exactitatea gramaticii, a vocabularului, a pronunțării și intonației, fluența vorbirii și corectitudinea expunerii gândului) dar și conținutul comunicatului (originalitatea prezentării esența punctului de vedere personal și aprecierea răspunsului la întrebarea juriului).

În cadrul acestui concurs, Republica Moldova a fost reprezentată de Margarita Mutelica, cea mai bună elevă a școlii de limbă japoneză din cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze din Moldova și studentă la Academia de Studii Economice. Tema care a fost aleasă de reprezentanta țării noastre pentru discursul în limba japoneză a fost ”Minutul liber”.

Margarita Mutelica a obținut premiul special al juriului!

Partenerii principali ai concursului au fost în cea mai mare parte companii japoneze: Hitachi, Sojitz, Seiko, Itochu, Panasonic, Japan Airlines, ș.a.

http://jpfmw.ru/ru/events-archive/moskovskij-mezhdunarodnyij-konkurs-vyistuplenij-na-yaponskom-yazyike-2012.html